SEND.no i menigheter og fellesråd

Travelt for tiden? SEND.no gjør det enkelt og raskt for menigheter og fellesråd å sende ut dokumenter!

Hva er SEND.no?

SEND.no er en selvbetjeningsportal for adresserte utsendelser. Utsendelsene kan være i form av fysiske brev i Posten, eller det kan være kombinert med digitale utsendelser som Digipost, e-Faktura eller e-post. Det er mulig å automatisere bruken av SEND.no slik at f.eks regnskapssystemer snakker med SEND.no uten at brukeren trenger å tenke på det. I tillegg har vi utviklet en skriverdriver som gjør det mulig å sende ut brev og faktura rett fra skriveprogrammet ditt.

SEND.no er utviklet av Grafisk Digital. Alle dokumenter som bestilles i SEND.no produseres i vår egen printsentral på Straume rett utenfor Bergen.

Hvorfor bruker menighetene SEND.no?

Menighetene oppgir to grunner: De sparer store portokostnader og de frigjør mye arbeidstid. Man kan registrere utsendelser fra hvor som helst, når om helst på døgnet.

Mange bruker SEND.no til å sende ut invitasjoner til arrangementer i forbindelse med trosopplæring, konserter eller andre samlinger (se eksempler lenger ned på siden). Noen menigheter bruker SEND.no til å sende ut fakturaer med eller uten giroblankett.

Hvordan bruker man SEND.no?

Det er gjort på 1-2-3:

 1. Velg filen(e) som skal sendes
 2. Juster instillingene for utsendelsen slik at den blir sånn du vil ha den
 3. Se på resultatet og trykk på “Godkjenn”

Vi har laget omfattende brukerveiledninger som er tilgjengelige etter at man har logget inn i SEND.no. Disse består av hjelpetekster og videoer. Vi bistår selvfølgelig med god og rask kundeservice dersom man har spørsmål underveis.

Pris og leveringstid

Det koster kr. 9,54,- og det inkluderer porto, materiell og en side med fargeprint. Til sammenligning koster det 20,- (inkl. MVA) å kjøpe et frimerke på Posten. For ekstra sider i et brev koster det kr. 0,85 i tillegg og for brev til utlandet kommer et tillegg på rundt 5 kroner. Alle våre priser er eks. mva. Hvis dere registrerer en utsendelse før kl 12.00 vil den bli levert til Posten sammen dag.

 • Vi fakturerer på etterskudd den siste i hver måned i henhold til stykkprisene over
 • Ingen forhåndsbetaling
 • Ingen etableringskostnad
 • Ingen oppstartskostnad pr. bestilling
 • Ingen programvareinstallasjon eller mas om oppgradering
 • Ingen forpliktelser – så snart du slutter å sende brev så slutter vi å fakturere – så enkelt er det!

Spesialtilpasninger for Den norske kirke

SEND.no brukes av alle slags virksomheter; små og store bedrifter, konsern, organisasjoner og lokallag.
Men, vi har noen spesialtilpasninger nettopp for dere:

 • Kommunikasjonsavdelingen i Kirkerådet vil tilrettelegge brevmaler for ulike typer arrangement slik at de passer for SEND.no.
 • Når du skal sende ut trosopplæringsinvitasjoner velger du en brevmal og en adresseliste. SEND.no er tilpasset for adresselister fra «Medarbeideren» i LabOra eller «Kardinal» fra Kirkedata.
 • SEND.no kan lage og plassere en avsenderadresse med Dnk-logo (se eksempel til høyre) slik at den vises øverst i konvoluttvinduet. Logoen er tilgjengelig i både nynorsk og bokmål utgave.
 • Databehandleravtale er gjennomgått av Kirkerådet og tilpasset de tilbakemeldinger vi har fått derfra. Når et fellesråd signerer en slik, gjelder den også for alle tilhørende menigheter/sokn.
 • Brukere i et fellesråd kan bestille jobber på vegne av menighetene, og det kan styres om faktura skal gå til fellesråd eller direkte til hver menighet/sokn.

Hvordan ser en utsendelse ut?

Det som vises i konvoluttvinduet må være i henhold til Postens krav. Det betyr at de øverste 7 cm på venstre halvdel av side en i brevet er avsatt til avsender- og mottakeradresse. Hva som er på resten av side 1 og på øvrige sider står dere helt fritt til å velge.

Vi printer brevene på A4 kopipapir av beste kvalitet (Navigator 80 gram) og sørger for gode farger og bildekvalitet. Det er også mulig å velge at dokumentene skal printes på giroblankett (gul 90 gram). Arkene blir brettet på midten og lagt i en C5-konvolutt som vist under.

Eksempler på utsendelser

Eksempel på brev fra Åsane kirke pakket i standard konvolutt med stort vindu

Kan man legge ved en brosjyre?

Vi har gjort det enkelt for dere å legge ved en 4-siders A5-brosjyre (folder) rett inn i SEND.no.

Det er også mulig å bestille spesialjobber hos oss. Det vil si jobber med en tyngre produksjonsprosess. Dette kan for eksempel være:

 • Foldere med 6 sider (falset to ganger til format 10×21 cm)
 • Print helt ut til papirkanten
 • Tykkere papir
 • Stiftede hefter med 8 eller 12 sider

Slike spesialproduksjoner må avtales med oss, og vil koste litt mer.

Kan de gamle konvoluttene med logo benyttes?

Noen har et stort lager av gamle konvolutter med logo og avsenderadresse på. Vi kan desverre ikke hjelpe dere med å bruke opp dette. Våre maskiner må ha konvolutter med automatsnitt og konvoluttene må ha påtrykt frankostempel av typen “porto betalt”. Uansett ville det kostet mer å få brukt opp de gamle konvoluttene enn å bruke våre standardkonvolutter.

Personvern og sikkerhet

Vi i Grafisk Digital (som står bak SEND.no) har behandlet persondata i over 20 år. Vi sørger for sikkerhet i alle våre løsninger, og har flere sertifiseringer knyttet til dette. Vi er klar over at religiøs tilhørighet regnes som sensitiv informasjon. Vi oppfordrer derfor alle å inngå en databehandleravtale med oss, som viser at vi har forpliktet oss å behandle personopplysninger fra din meniget i henhold til GDPR-direktivene.

Alle filer som lastes inn i SEND.no krypteres før overføring og slettes etter en fast tid. Filer brukes bare en gang og bare til det de er ment for.

Hvordan komme i gang?

Trykk på den blå knappen for å opprette konto og spare din virksomhet både tid og penger!

Har du spørsmål? Send oss en e-post eller ring 41751400